TANECVALMEZ
9. ročník mezinárodního tanečního festivalu

TANECVALMEZ

19:00                    vystoupení tanečních škol z regionu


19:45                    VerTeDance - Simulante Bande

 

VerTeDance - Simulante Bande

Soubor VerTeDance se po dvou letech vrací na festival TANECVALMEZ, do Valašského Meziříčí tentokrát přijede s vozíčky, oceňovanou choreografií Simulante Bande a hudebníky ze skupiny DVA.

Inscenace zkoumá hranici fyzického handicapu, objevuje možnosti tanečního vyjádření handicapovaných a překračuje jeho limity.

Choreografky Veronika Knytlová a Tereza Ondrová chtějí poukázat na to, že handicap je velmi relativní pojem. Ve srozumitelné, obsahově i esteticky působivé a humorně laděné choreografii přibližují divákům každodenní problémy, mezilidské i milostné vztahy handicapovaných.

Zároveň bourají klišé a předsudky s handicapem spojované, narážejí například na typický shovívavý a obezřetný přístup ostatních. Vozíčkáře představují především jako lidi, kteří mohou mít jak dobré, tak i špatné vlastnosti. Stejně jako každý člověk.

 

Vstupenky v předprodeji v kanceláři ZUŠ B-Art - Komenského 1275, Valašské Meziříčí.

 

sobota 4. června v 19.00 hod., velký sál

GALAVEČER ŽÁKŮ TANEČNÍHO OBORU ZUŠ B-Art

Doprovodný program festivalu TANECVALMEZ 2016 – výběr nejlepších choreografií žáků ZUŠ B-Art z oblasti klasického a moderního tance z posledních let.

 

sobota 11. června, Kulturní dům Zašová

19.00 hod.

Vystoupení žáků ZUŠ a tanečních skupin z regionu

 

19.45 hod.

Burki&Com – Divočina

 

Vstupné 200 Kč – střed, 150 Kč - boky. Vstupenky v předprodeji v kanceláři ZUŠ B-Art - Komenského 1275, Valašské Meziříčí a v Informačním centru Zašová.

 

Termíny

  • Čt 2.6.2016, 19:00

Vstupné

200 Kč

Místo konání

Velký sál KZ

Pořadatel

S-klub