V PAŘÍŽI BYCH TĚ NEČEKALA, TATÍNKU
Jean Barier

V PAŘÍŽI BYCH TĚ NEČEKALA, TATÍNKU

PŘEDSTAVENÍ SE PRO NEMOC PANA NÁROŽNÉHO RUŠÍ. NÁHRADNÍ TERMÍN BUDE UPŘESNĚN NA NAŠICH STRÁNKÁCH. PŘEDSTAVENÁ SE PRAVDĚPODOBNĚ USKUTEČNÍ V MĚSÍCI ŘÍJEN. ZAKOUPENÉ VSTUPENKY BUDOU NA NOVÝ TERMÍN PLATNÉ, PŘÍPADNĚ JE LZE VRÁTIT V TURISTICKÉM INFORMAČNÍM CENTRU VE VALAŠSKÉM MEZIŘÍČÍ. DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ.

 

 

Petr Nárožný v hlavní roli komedie o pařížském dobrodružství sympatického venkovana.

Komedie Jeana Barbiera (originální název Ma fille travaille a Paris) o pařížském dobrodružství sympatického venkovana ze Spáleného Poříčí nad Seinou nabízí dvě hodiny emocí a smíchu. V současné době nejznámější autor konverzačních komedií ve Francii je pokračovatelem tradice bulvárního divadla ve stylu Feydeaua a Labiche.

Výběrčí přímých daní ze zapadlého provinčního městečka se jednoho dne rozhodne, že překvapí svoji dceru a navštíví ji v Paříži. Starostlivý otec s podivem zjišťuje, že jeho milovaná dcera již nepracuje v pojišťovně, ale pohybuje se jako společnice ve světě velké politiky a obchodu, ve kterém se rázem ocitá i on. V tomto spletitém prostředí se tatínek rychle zorientuje, a když okouzlí manželku svého nejvyššího šéfa, zcela to změní jeho život, budoucnost dcery, a dokonce i složení vlády. Rozjede se uragán záměn a komických situací, které neberou konce.

 

osoby a obsazení:

Maxim, provinční výběrčí přímých daní Petr Nárožný
Cerise, společnice Třešnička Jana Malá nebo Týna Průchová
Liliana, atraktivní sousedka  Jarmila Švehlová
Evženie, manželka ministra  Simona Postlerová nebo Miroslava Pleštilová
Angelika, společnice Anita  Barbora Šťastná Petrová nebo Malvína Pachlová
Norbert, ambiciózní snoubenec  František Skopal nebo Martin Sochor
Viktor, záletný ministr  Jan Šťastný nebo Jan Čenský

Režie Jan Novák

 

"V Paříži bych tě nečekala, tatínku - to je další bulvární komedie, ve které hraju rád. Měl jsem tyhle komedie rád vždycky. A když je hráli páni herci, jako byl Václav Voska, Oldřich Nový, Svatopluk Beneš, Irenka Kačírková, Jarka Adamová a mnozí další mistři, byla to radost a pohlazení duše. Zaplať bůh za ty bulvární komedie. Jsou věčné a diváci je mají po staletí rádi. A proč? Podle mě proto, že velká dramata nám ukazují často výjimečné lidské osudy ve vypjatých životních situacích. Ty ale přicházejí jen zřídka a někoho nepotkají za celý život.

Ale naše malost, závist, škodolibost, lakota, kariérismus, nevěra a jiné krásné stránky lidské existence, tomu rozumíme všichni, takoví jsme, to je přece náš všední den. A když se to týká druhých, tak se tomu s chutí i zasmějeme, že? My přeci takoví nejsme, že? Nebo jsme taky? To už nechám na vás" řekl herec Petr Nárožný.

 

Termíny

  • Ne 17.5.2015, 19:00

Místo konání

S-klub

Pořadatel

S-klub