55. Mezinárodní festival poezie
Soutěž amatérských recitátorů z České a Slovenské republiky

55. Mezinárodní festival poezie

Program Mezinárodního festivalu poezie 55. ročník

 

Čtvrtek 17. října 2019

15.00 - prezence účastníků

20.00 - zahájení MFP, losování I. kola soutěže,

20:00 Tereza (One Woman Show)

Někdo má dar, dělat si i z nelehkých životních situací legraci a někdo se zase hroutí z maličkostí. Pošťačka Tereza patří rozhodně mezi reprezentanty první varianty. Je ale její nadhled opravdu bez hranic? Komedie pro jednu herečku s názvem TEREZA je velkou příležitostí k prokázání hereckých kvalit. Mladá herečka Barbora Vacková předvádí, pod vedením zkušeného režiséra Davida Vackeho, v hodinové ONE WOMAN SHOW nevšední umělecký výkon. Text nabízí sérii mnoha hereckých poloh s širokým emotivním záběrem. Na pozadí zdánlivě jednoduchého příběhu se odehrává vnitřní proces, který z jeviště útočí na diváky. Ti jsou „odsouzeni“ ke smíchu skrz slzy. Silný zážitek podporují songy písničkářky Radůzy v interpretaci Barbory Vackové.

 

Pátek 18. října 2019

9.00 - I. kolo soutěže

14.00 - pokračování I. kola

19.00 – losování II. kola 

19:00 "Přečteno!"
Jak by vypadalo Prostřeno, kdyby se nevařilo, ale básnilo? Kdo z našich soutěžících vyhraje hlavní cenu? Bude to slam-poetrista Matyas, existenciální lyrik Richard, regionální literární kritička Drahuše, nebo Světlan? Těšte se na komediální autorskou hru souboru Neochotníci.

Hrají: Michal Boháč, Jan Géryk, Jiří Jakima, Veronika Záchová

20:00 Mirek Kemel trio & Vladimír Javorský
Známý autor kreslených vtipů tentokrát v roli písničkáře a hráče na akordeon představí písničky svébytné poetiky hudebně inspirované šansonem, blues, klezmer muzikou, městským folkem i hospodskými popěvky. Jako host se představí herec Vladimír Javorský, tentokrát jako zpěvák a hráč na ukulele.

 

Sobota 19. října 2019

9.00 - II. kolo soutěže

14.00 - rozborový seminář s porotou

19.00 -vyhlášení výsledků a slavnostní zakončení 55. ročníku MFP

Závěrečný večer a posezení při muzice

 

 

Termíny

  • Čt 17.10.2019 — So 19.10.2019

Místo konání

Všechny prostory KZ

Pořadatel

S-klub