Tři v tom

Tři v tom

Jaroslav Vostrý napsal pro pražský Činoherní klub hru, která se inspirovala jedním z vrcholů lidového divadla – commedií dell´arte. Název Tři v tom je vyjádřením výchozí situace celé hry. Sestry Lucinda, Ardélie a jejich služka Colombina zjistí ve stejný čas, že jsou v jiném stavu.

Otec těhotných dívek Ubaldo nechce pro své dcery jen tak někoho, ale někoho významného a bohatého. Kdyby věděl, že se brzy stane dědečkem, vyhodil by je i se služebnou z domu. Dcery ho raděj proto nechávají žít v domnění, že všechny tři onemocněly. Od té chvíle se Ubaldo snaží o uzdravení dívek, aby se mohly provdat. Do toho se mu ale míchají ti, kdo mají celou situaci na svědomí – nastávající otcové Horatio, Zanni a Ottavius.

Ztřeštěná komedie vyniká vtipem, zápletkami, fantazií, originalitou a množstvím gagů. Její autor Jaroslav Vostrý musel z důvodu zákazu činnosti původně napsat jako autora svého tehdejšího kolegu a přítele Jiřího Menzela. Ten ji také režíroval v roce 1978 v Činoherním klubu, kde byla na repertoáru mnoho let. Téměř po deseti letech se pravý autor nakonec dočkal uvedení svého jména. Od té doby se objevila na českých jevištích několikrát.

Uvádí Divadlo Šumperk.

Divadelní předplatné, doprodej od 1. dubna, vstupné 250 Kč.

Termíny

  • St 21.4.2010, 19:00

Místo konání

Velký sál KZ

Pořadatel

S-klub