TONY ACKERMAN (USA) & MARTIN KRATOCHVÍL (CZ)
JAZZ - BLUESOVÁ SOBOTA NA MALÉ SCÉNĚ

TONY ACKERMAN (USA) & MARTIN KRATOCHVÍL (CZ)

Akustický koncert amerického jazz-bluesového kytaristy a zpěváka  za doprovodu jazzového klavíristy a pionýra českého jazzrocku.

 

Tony Ackerman žije v České republice něco přes třicet let. Za tu dobu se seznámil s mnoha muzikanty českého hudebního průmyslu mimo jiné také s Martinem Kratochvílem. Díky čemuž se na naši jazzové scéně vytvořilo nové duo. Společně odehráli tisíce koncertů nejen u nás, ale také po celé Evropě, ve Spojených státech, či na blízkém Východě a nahráli devět LP.

Kdo zná dosavadní tvorbu Martina Kratochvíla bude možná trochu překvapen. Od prvního, ještě amatérského Jazzu Q s Jiřím Stivínem z roku 1965, orientovaného na tehdy nejnovější free-jazzové výboje, přes následující jazz-rockovou etapu, období úspěchů ve filmové tvorbě a dosud definitivně neuzavřenou kapitolu počítačové hudby se Kratochvíl vrací na začátek své muzikantské kariéry, k akustickému klavíru. Směry hudebního vývoje Tonyho Ackermana a Martina Kratochvíla byly v začátcích jejich přátelského vztahu tak odlišné, že by ani jednoho z nich nenapadlo, že spolu budou jednoho dne koncertovat a natočí i několik desek. A právě odlišnost jejich hudebního zázemí dodává jejich společné hudbě zvláštní osobitost, je upřímná a prostá, družný rozhovor dvou nástrojů, k nimž zasedli dva dávní přátelé a rovnocenní hráči.

Tony Ackerman se narodil v Římě a mládí strávil v Kalifornii. Je mistrem akustické kytary a na koncertech čerpá ze svých hudebních kořenů v různých stylech jako folk, bluegrass, blues, brazilská bossa nova nebo ragtime. Hraje své originální skladby a improvizace, které jsou inspirovány hudebními styly z celého světa a kromě sólových vystoupení a koncertů v duu s Martinem Kratochvílem, spolupracuje také s perkusionistou Imramem Musa Zangim nebo špičkovým hráčem na mandolínu Zdeňkem Jahodou.

 

 

Termíny

  • So 31.1.2015, 19:30

Vstupné

na místě 150 Kč, v předprodeji 130 Kč

Místo konání

Malá scéna za oponou

Pořadatel

S-klub