Josef Zíma

Josef Zíma

JOSEF ZÍMA obrovská herecká i hudební legenda současnosti. Od letošního roku i držitel Thálie za celoživotní výkon.. Pořad se skládá z povídání, vyprávění a samozřejmě zpívání filmových a pohádkových písní.

 

Český herec, zpěvák a moderátor. Držitel Thálie za celoživotní operetně-muzikálové mistrovství. Kromě popmusic je známý jako zpěvák české dechovky.

Zahrál si v Divadle Na Fidlovačce v pražských Nuslích, v Hudebním divadle v Karlíně i v Komorním divadle v Plzni. Na filmovém plátně se poprvé objevil v roce 1957 a za svou hereckou kariéru vytvořil několik rolí, ale svou hereckou nesmrtelnost si zajistil rolí prince Radovana v pohádce PRINCEZNASEZLATOU HVĚZDOU.

Současně s divadelní dráhou se odvíjela i jeho kariéra zpěváka. Začínal jako zpěvák popmusic, swingu a rokonrolu. Mezi jeho první hity patří píseň Blues pro tebe od Jiřího Suchého. Později nazpíval celou řadu dalších známých písní, mimo jiné také se zpěvačkou Pavlínou Filipovskou, Janou Petrů a dalšími. Úspěšně vystupoval v  televizi zejména jako úspěšný konferenciér.

Od konce70.let se věnuje dechovce a lidovým písničkám, čímž si získal velkou skupinu vášnivých příznivců, hlavně v řadách seniorů. Za svůj život natočil asi 200 písní a získali tři Zlaté a jednu Platinovou desku.

Josef Zíma se udržuje i přes svůj vyšší věk stále ve formě, dodnes vystupuje a jezdí na koncerty po celé České republice. Jeho celoživotním heslem je věta: Nerad se ohlížím dozadu.

 

 

 

 

 

 

Termíny

  • Út 12.4.2016, 19:00

Místo konání

S-klub

Pořadatel

S-klub