Tanecvalmez
11. ročník tanečního festivalu pořádaného Základní uměleckou školou B-Art.

Tanecvalmez

Holektiv (ČR) – Kaffeeklatsch

So 21/4 ● 19 h ● KD Zašová

 

Nabil Ouelhadj (FR) – Bon App'! 

30/4 ● 19 h ●velký sál KZ

 

Spellbound Contemporary Ballet (IT) - Formami a How to pray

Národní divadlo Moravskoslezské (ČR) - Falling Angels 

Pražský komorní balet (ČR) - Chvilka poezie 

Ne ● 6/5 ● 18 h ● Městské divadlo Zlín

 

cena na stránkách festivalu www.tanecvalmez.cz

 

Současným tancem jde ztvárnit cokoli. Na festivalu TANECVALMEZ si vychutnáte francouzskou kuchyni, klepy u kávy i chvilku poezie

 

15. března, Valašské Meziříčí – TANECVALMEZ připravuje jarní taneční menu. V dubnu se mohou diváci těšit na plkání u kávy s Holektivem, hlavním chodem pak bude Bon App‘! francouzského choreografa Nabila Ouelhadje. „Je to skvělé vystoupení na aktuální téma vaření, kde se vedle tanečníků představí i beatboxer,“ láká ředitelka festivalu Milada Borovičková. V květnu zavítá do Zlína elitní Spellbound Contemporary Ballet z Itálie a prostor dostane i tvorba českých autorů Jiřího Kyliána či Marka Svobodníka, jehož Chvilka POEzie potěší fanoušky hororu a Edgara A. Poe.

 

Tři performerky ze souboru Holektiv propojují v divadelním představení Kaffeeklatsch tanec, akrobacii, humor a kávu. Svým vystoupením zahájí 21. dubna v Zašové již jedenáctý ročník festivalu TANECVALMEZ. Od gastro tematiky se nevzdálí ani tanečníci z předního francouzského souboru CCN La Rochelle, jen budou místo kávy tančit o vaření. Choreografie Bon App'! (Dobrou chuť!) se s nadhledem a vtipem vyjadřuje k tématům stravování, konzumu, plýtvání a blahobytu. Vystoupení se odehraje 30. dubna ve Valašském Meziříčí.

 

Poslední festivalový večer bude patřit třem souborům. Ve Zlíně 6. května vystoupí Spellbound Contemporary Ballet s čísly How to pray (Jak se modlit) Formami, které na festivalu oslaví premiérové uvedení. „Soubor tvoří tanečníci z celého světa na velmi vysoké úrovni,“ popisuje Borovičková.Následovat bude černá groteska Chvilka POEzie od Marka Svobodníka na motivy známé básně Havran a představení pro osm tanečnic Padající andělé z dílny Jiřího Kyliána, jehož díla ztvárnilo na 80 tanečních škol a souborů z celého světa.

 

 

 

 

 

 

Termíny

  • So 21.4.2018, 19:00 — Ne 6.5.2018

Místo konání

S-klub

Pořadatel

S-klub