ABBA Symphonic Show
Filharmonie Bohuslava Martinů & Happyband & Happyband Orchestra

ABBA Symphonic Show

ABBA SYMPHONIC SHOW je koncertní spojení největších hitů skupiny ABBA se symfonickým orchestrem v originálním provedení.

 

Pestrý výběr z toho nejlepšího, co za svoji historii ABBA vytvořila. V unikátním projektu ABBA Symphonic Show dojde k zajímavému propojení zvuku symfonického orchestru a rockové složky podpořenému profesionálním výkonem zpěváků vokální skupiny Happyband. To vše v netradičních hudebních aranžích Michala Jániše, které nekopírují doslovně originální verzi, ale vnášejí do hudby vlastní originalitu.

Návštěvníci se mohou těšit například na slavné hity jako Gimme Gimme Gimme, S.O.S., Money Money Money, Voulez Vous, Chiquitita a celou řadu dalších.

 

vokální skupina HAPPYBAND:
Tereza Ďatelinková
Radka Križanová
Tomáš Martinek
Michal Čechovský

HAPPYBAND ORCHESTRA
Michal Jániš, klavír, aranžmá skladeb

FILHARMONIE BOHUSLAVA MARTINŮ: dirigent Vladimír Ďatelinka.

 

*****

Jedna z nejpopulárnějších kapel celé historie hudby, švédská skupina ABBA, byla založena ve Stockholmu roku 1972. Mezinárodního průlomu dosáhla poté, co v roce 1974 zvítězila v soutěži Eurovize s písní Waterloo a byla první neanglicky mluvící popovou skupinou, která dobyla hitparády v anglicky mluvících zemích, včetně Velké Británie, USA, Kanady, Irska, Jižní Afriky, Austrálie a Nového Zélandu. 

Za pouhých třináct let aktivní činnosti se toto čtyřčlenné uskupení stalo bez nadsázky ikonou v rámci celosvětové pop music, což potvrzuje skutečnost, že do roku 2010 prodalo na 375 milionů desek. I takřka po čtyřiceti letech od rozpadu kapely její popularita neustává, ba naopak i příslušníci nejmladší generace dobře znají hity jako Mamma Mia, Dancing Queen, Super Trouper nebo The Winner Takes It All.

 

*****

Vstupné v první vlně 590 Kč.

 Vstupné pro předplatitele KPH 250 Kč.

Koncert se uskuteční za každého počasí.

 

 

 

Termíny

  • Ne 8.9.2024, 19:00

Vstupné

590 Kč

Místo konání

Amfiteátr

Pořadatel

S-klub

Obrázky