Tady žije swing!

Tady žije swing!

 

Kázetko ve spolupráci s taneční školou Valmez Swing pořádá v sále zámku Žerotínů “malý galavečer” swingu pod názvem “Tady žije swing!”. Tento jedinečný večer přinese hned tři radosti: Návštěvníci akce si totiž nejen vychutnají poslech svižných swingových pecek v podání brněnského swingového orchestru, ale mohou potěšit i své oko pohledem na taneční improvizace desítek swingařů z různých koutů České republiky, kteří budou během večera rejdit na parketu pod kapelou. Pro vážené publikum se chystá i několik bonbónků v podobě tanečních vystoupení. A ti, které skotačivá hudba nenechá sedět, se mohou na parket přidat taky - ať už swing tančit umí nebo ne. 

Na akci zahraje Swing Kong Dance Orchestra (https://www.swingkong.cz/), dvanáctičlenná formace sehraných muzikantů, která hraje čistokrevný taneční swing z přelomu 30. a 40. let minulého století, inspirovaný velikány jako Benny Goodman, Jimmie Lunceford, Artie Shaw, Count Basie, Duke Ellington, Chick Webb, Cab Calloway a dalšími. Kapela, kde více než polovina členů je zároveň i tanečníky swingu, ví, co zahrát tak, aby vás dle svých slov "zaručeně zvedla ze židle" - stejně tak, jako se ji dařilo nadšeně roztančit naše prarodiče v dobách, kdy byli jinochy.

Přijďte zjistit, proč naši dědečci v kšandách a bekovkách a babičky v puntičkovaných šatech kdysi zahořeli láskou k swingu! Zjistěte, pro kolik lidí všech věků se tato nesmrtelná hudba a tanec staly velkou láskou i dnes…. a kdo ví, možná se zamilujete taky!

 

Na akci mohou být pořizovány fotografie nebo audiovizuální záznamy. Svou účastí dáváte najevo svůj souhlas s focením a nahráváním vaší osoby. Fotografie a videa mohou být následně použity k další propagaci pořadatele.

Termíny

  • So 9.11.2024, 20:00

Vstupné

na místě 350 Kč, v předprodeji 280 Kč

Místo konání

Velký sál KZ

Pořadatel

S-klub

Videa

Obrázky